LAAB | HKU Chi Sun Library
LAAB is a collective of architects, designers, and makers in Hong Kong led by Yip Chun Hang and Otto Ng. Projects include public architecture, interior design, interactive art, digital fabrication, and transformable apartment.
architecture firm, hong kong architecture firm, hong kong artist, hong kong architect, asia architect, interior designer, hong kong interior designer, interior designer, digital fabrication, fabrication lab
16959
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16959,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
Project

HKU Chi Sun Library 志新齋

LAAB Team

Jesse, Carolyn, Venessa, Alfred, Daisy, Tat, Anderson, Hon, Emily, Sherry, Janis, Kelvin, Kenneth, Catherine, Otto, Hang

Design Statement

“It’s not what a library stocks, it’s what it shares” - James Bridle. Technology advancement has shaped library design, shifting the focus from bookshelves to multimedia systems. As information becomes readily accessible, how can a library function as a space for knowledge and idea exchange? At HKU Chi Sun College , a college that houses students from 60 nationalities across 10 faculties, we redefined a library as an interactive space that brings students together for knowledge and cultural exchange. At the center of the library is the "Knowledge Chamber", a transitional space where students can sit and talk freely. In the shape of a “thought bubble,” knowledge chamber is surrounded by seven zones — Play, Listen, Meet, Experience, Relax, Work, and Collaborate — each designed with a different mood and color. For instance, the Play and Listen rooms are in energy-boosting orange and yellow for games and performance. Relax, Work, and Collaborate are in green and blue, creating a calming energy for quieter activities, such as reading and writing. By bonding students together, this unconventional library is where inspirations arise and thrive.

Category
Architecture, Education, Interior, Office
About This Project